Frieser i Norge

I Norge finnes det per Januar 2015 ca 550 friesere. Norsk Frieser Forbund ble dannet i 2004, og Stall Myhre startet med frieser i 2005. Du finner frieserhesten over hele Norge, og det blir stadig flere av dem. Siden 2008 har avl på frieser gått ned over hele verden, også i Norge, Stall Myhre er en av få som siden starten ennå avler frieser, og vi ser heldigvis en økende interesse for avl blant flere. Resultatet av at avlen har gått ned de senere år, er at prisene nå igjen er på vei opp. Stadig nye land oppdager frieserhesten over hele verden, og det blir vanskeligere å finne gode hester for salg i Nederland. Dette vil også få ringvirkninger for markedet i Norge, få føll har blitt født her de siste 6-7 årene, og import vil fremover bli dyrere pga at prisen går opp på frieser i Nederland grunnet tilgjengelighet på gode hester. Prisene vil derfor også i Norge stige i årene fremover, og vi på Stall Myhre vil derfor øke vår avl for å ha flere gode hester tilgjengelig på markedet.
Det er et flott miljø for frieserhesten i Norge, mange oppdrettere og frieser-eiere ønsker å stå sammen for rasen og fremme den både som familiehest, kjørehest og dressurhest. Det arrangeres kurs og clinics og det er alltid hyggelig å møte andre frieserfolk. Den årlige kåringen er også et høydepunkt, og hvert år i begynnelsen av januar er det mange nordmenn som reiser til Leeuwarden for den årlige hingstekåringen.
Stall Myhre har solgt over 70 friesere over hele Norge, og om du lurer på om det er friesere nær deg som du kunne tenke deg å hilse på, er det bare å ta kontakt med oss så kan vi forhåpentligvis ordne det.