Stall Myhre

Vi er en familie på 4 tobeinte og nokså mange 4-beinte som holder til i Skotselv, Buskerud. Vi er vokst opp med hest, og at hestene er en del av vårt liv er en selvfølge. Vi har tidligere drevet med avl på araber og kaldblods, og Merete har vert aktiv rytter både innenfor sprang og distanse-miljøet. Vi ønsker å nå våre mål med våre hester i sporten, og våre avlsmål er å avle rasetypiske individer med vekt på gode bruksegenskaper, vi har fokus på god helse, korrekt eksteriør og ridbarhet når vi avler, og da spesiellt med dressur for øyet.
Vårt hestehold er basert på mye utegang med minst 12 timer om dagen, og om vinteren har hestene også fri tilgang på både grofôr og temperert, frostfritt vann, noe som absolutt er det sunneste for dem alle. Vi har våre hester barfot, men det hender vi må sko dem noen måneder over vinteren da vi bor litt utsatt til mtp is og bratt terreng hvor boots ikke alltid er forsvarlig.
Våre hester grovfor ute. Vi har lever et lykkelig hesteliv med mye oppmerksomhet og kjærlighet. Vi ønsker å ha god tid til hver enkelt hest, derfor har vi heller ikke for mange av de. Vårt oppdrett er kvalitetssikret gjennom at vi har allverdens tid og mulighet til å følge dem opp på alle tenkelige måter, dette fordi vi selv ikke ønsker mer enn maks 3 føll i året, men 2 er absolutt det ideelle!

Vi bor sentralt til, med en time til Oslo, Tønsberg, Telemark og Østfold, kun 80 minutter med tog fra Gardemoen.

stallmyhre1Vårt avlsarbeid:
Vi har som mål å avle fram rasetypiske, sunne og friske hester med korrekt eksteriør, god helse og gode bruksegenskaper. Avl for oss er en stor interesse, og vårt mål er ikke å avle fram flest mulig føll, men å heller ha få avlshopper av høy kvalitet, og deretter forsøke å avle fram best mulig avkom. Det er viktig for oss å beholde den klassiske frieseren som mål i vår avlsplan, samtidig som vi ønsker avkom med tanke på ridehesten i fokus.
Vi ønsker å avle fram friesere med stor ridbarhet og eksteriør rettet mot dressur. Samtidig er vi opptatt av blodslinjer, og vi forsøker hele tiden og velge ut hingster til våre hopper som ikke bare passer sammen eksteriørmessig, men også som gir interesante blodslinjer og avle videre på. Det er mer og mer fokus på blodslinjer da frieseren er en rase som nedstammer fra 3 hingster, og i dag har vi 6 forskjellige hingstelinjer. Wessel, Jochem og Feitse er linjene flest hingster/hester er beslektet med, og derfor forsøker vi å finne kombinasjoner som ikke er sterkt beslektet med disse.
Vi ønsker å gi både avlshopper og føll de beste forutsetninger for at de skal få alt de har behov for, og det er den største grunnen til at vi ønsker et lite oppdrett her på gården. Vi ønsker nemlig å ha god tid til hver enkelt hest, både hoppe og føll, og også til våre ridehester. Å drive med avl på en skikkelig måte er meget tidkrevende, og for å få sunne og friske føll som er godt preget, er det utrolig viktig at man har tid til å følge opp hoppene 100% under drektighet, samt følge opp hoppe og føll 100% også etter fødsel. Oppdrett for oss er ikke å avle fram mange føll hvert år som går på beite med mor og ser mennekser nå og da. Våre avkom er for oss en stor glede, i alt fra planlegging av kombinasjon hoppe/hingst, hoppens drektighet – se de første spark i hoppens mage, og fram til fødsel som er rene Julaften hver gang! Føllene som blir født her hos oss blir nøye fulgt opp, og det er viktig for oss da vi ønsker å gi de den beste start på livet, enten det er føll vi beholder selv eller velger å selge.